Zwangerschapsyoga

Zwangerschapscursus

       En dan opeens ben je niet meer alleen… Er groeit een klein wondertje in je buik!

Zwangerschapsyoga is een manier om tot rust te komen en alle veranderingen in je lijf en je leven op een flexibele manier tegemoet te treden. Tijdens de zwangerschap verandert er heel veel! Je hebt er weinig grip op… Dan kan ontspanning met meditatie, oefeningen (asana’s aangepast op de zwangerschap) en ademhaling heel heilzaam zijn. Naast emotionele veranderingen zijn er ook veranderingen in je fysieke lichaam (onder invloed van hormonen). Je baarmoeder groeit, je darmen kunnen opspelen, gewichtstoename, je houding verandert, bekkenpijn, last van rugpijn, vocht vasthouden enz. zijn allemaal veranderingen en klachten die je kunnen belemmeren. Het is dus heel noodzakelijk om je lichaam en geest goed te ondersteunen tijdens deze periode. 

In zwangerschapsyoga oefenen we samen aan een juiste houding tijdens de zwangerschap, wat je juist niet moet doen en wat juist wel. Je leert je adem te controleren en zo om te gaan met zwangerschapskwaaltjes. Yoga ondersteunt in het flexibel en krachtig blijven en worden van het lichaam. We besteden aandacht aan ‘contact maken met je kindje’. Je bewust worden van wat er in je buik afspeelt. Meditatie en ademhaling brengen rust en ontvankelijkheid.

De onderwerpen die we onder andere behandelen zijn; perstechnieken, voorbereiding op de bevalling, ademhalingstechnieken, houding, yoga gericht op het voorkomen en stabiliseren van zwangerschapskwaaltjes, bekkenbodem, kraamweek, omgaan met angst-pijn-verdriet, bewustzijn van je ongeboren kindje, partnerles en nog veel meer..

Je kunt deelnemen aan de zwangerschapsyoga vanaf 16 weken! Juist in dit stadium is rust, ontspanning en een goede houding aanleren erg ondersteunend voor de latere fase van de zwangerschap.

De laatste twee lessen zijn partnerlessen! Je partner kan dan zelf ervaren hoe het is om je te ondersteunen tijdens de zwangerschap en het bevalproces. Onder andere door massage en acupressuur. Het is een praktische les.

6 Weken na de geboorte van de laatste baby in de groep plannen we een babyreunie in. Om alle moois te bewonderen!

Bij een risicovolle zwangerschap kunnen we in overleg bekijken of je kunt deelnemen aan de zwangerschapsyoga. Vraag ook altijd je huisarts, fysiotherapeut of verloskundige om raad mocht je twijfelen!

Er zijn verschillende cursus vormen mogelijk (daarnaast kun je ook zwangerschapsmeditatie volgen): 

Zwangerschapscursus/yoga (zaterdag) 6-2, 13-2, 20-2, 27-2, 5-3, 12-3, 19-3, 26-3 en 2 partnerlessen en babyreunie. 10.45-12.00 uur  Kosten € 95,- per cursus 

Zwangerschapscursus/yoga (maandag)  data nnb. en 2 partnerlessen en babyreunie. 20.00-21.15 uur  Kosten € 95,- per cursus 

Zwangerschapsmeditatie. (zondag) data nnb.  van 10.00-11.00 uur Kosten € 10 per les.

Heb je vragen over de data of wil je je aanmelden? Neem gerust contact met ons op via het contactformulier!